Thursday 1 November 2007

«Να αποσύρουμε το κρυφό σχολειό, ν' αντισταθούμε στον εθνικισμό»

Ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης – μια οργάνωση με εικοσαετή πλέον έμπρακτη παράδοση ιδεολογικού αγώνα ενάντια στον ελληνικό εθνικισμό –διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την απόσυρση του βιβλίου ιστορίας της έκτης δημοτικού, προκειμένου να τεθεί το σημαντικό αυτό ζήτημα σε δημόσια διαβούλευση με την ενεργό συμμετοχή όλων των συλλογικοτήτων που αντιτάχτηκαν στο εν λόγω κρούσμα εθνικιστικού σκοταδισμού ή που κατά καιρούς έχουν υψώσει τη φωνή τους ενάντια στη λαίλαπα του εθνικισμού, που δυστυχώς βρίσκει σχεδόν πάντοτε εύφορο έδαφος στην ελληνική πραγματικότητα και στο πολιτικό στερέωμα.

Ο Σύνδεσμος πιστεύει ότι μέσω του δημόσιου διαλόγου θα δοθεί η ευκαιρία να βρεθεί ένας κοινός βηματισμός ανάμεσα σε οργανώσεις και κόμματα που έχουν αντιεθνικιστικό προσανατολισμό, ώστε με αφορμή την υπόθεση του βιβλίου να διερευνηθεί η δυνατότητα να τεθούν τα θεμέλια μιας ευρύτερης συνεργασίας πάνω σε μια θεματολογία εθνικισμού που συχνά έρχεται κι επανέρχεται στην επικαιρότητα και που σύντομα θα απασχολήσει και πάλι την κοινή γνώμη (εξελίξεις στο Μακεδονικό, στο Κυπριακό, κλπ).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007 στις 18:30. Θα παραστούν και θα μιλήσουν οι:

Αντιεθνικιστική Κίνηση (Παύλος Βοσκόπουλος)
Αυτονομία ή Βαρβαρότητα (Νίκος Μάλλιαρης)
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα (Νίκος Γιαννόπουλος)
Οικολόγοι Πράσινοι (Τάσος Κρομμύδας)
Συσπείρωση Δημοσιογράφων «Δούρειος Τύπος» (Τάκης Καμπύλης)
Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού (Παύλος Χαραμής)

ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και από εκπροσώπους άλλων φορέων


Σας καλούμε να παραστείτε



Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

No comments: