Thursday 3 July 2008

4-6 Ιουλίου, Άλσος Γουδή, 13ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ


Με το σύνθημα: “Για να ακουστούν δυνατά όσοι δεν έχουν φωνή!”, θα διεξαχθεί, από την Παρασκευή 4 έως την Κυριακή 6 Ιουλίου, στο πάρκο Γουδή (είσοδος από Κατεχάκη, κατεύθυνση Μπάντμιντον), το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

Με τη συμμετοχή 225 οργανώσεων και την παρουσία στο χώρο περισσότερων των 20.000 ανθρώπων, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι κάθε χρόνο η μεγάλη γιορτή όσων θεωρούνται «ξένοι» και υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμό. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει το κεντρικό σύνθημα της διοργάνωσης, το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ είναι το βήμα «για να ακουστούν δυνατά όσοι και όσες δεν έχουν φωνή»: Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, οι πρόσφυγες, οι ομοφυλόφιλοι και οι λεσβίες, οι φυλακισμένοι, οι ψυχικά πάσχοντες, οι επισφαλείς και οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι. Μαζί τους και όσοι-ες θέλουν να ενώσουν τις φωνές τους για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για άσυλο στους πρόσφυγες, για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό και διακρίσεις.

Με περισσότερες από κάθε άλλη φορά ανοιχτές συζητήσεις (12 στο σύνολο) το 13ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ θα είναι ένας δημόσιος χώρος διαλόγου για όλα αυτά τα εξόχως σημαντικά ζητήματα που η επίσημη πολιτική αφήνει στην αφάνεια. Να σημειώσουμε ενδεικτικά μερικές από τις συζητήσεις του προγράμματος:

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Εμπάργκο στον εθνικισμό, βέτο στην παγκοσμιοποίηση (με συμμετοχή ομιλητή από την Π.Γ. Δημοκρατία της Μακεδονίας).
Σάββατο 5 Ιουλίου: Ανοιχτά Σύνορα – Ελεύθερη Κοινωνία: Από τη Θέουτα στην Πάτρα: αντιστάσεις στην Ευρώπη Φρούριο καθώς και «1948-2008 60 χρόνια προσφυγιάς για τους Παλαιστίνιους (με τη συμμετοχή του σπουδαίου Ισραηλινού ιστορικού Ιλάν Πάπε).
Κυριακή 6 Ιουλίου: Επισφαλής Εργασία – Επισφαλής Ζωή: Εγχώριοι και ξένοι εργάτες χωρίς δικαιώματαΓιορτή, όμως, χωρίς μουσική δεν γίνεται και έτσι και φέτος το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ παρουσιάζει ένα πολύ πλούσιο μουσικό πρόγραμμα. Αναλυτικά:

Παρασκευή 4 Ιουλίου: Closer, Sigmatropic, Abbie Gale, Christabel Etheriel, ροκ και χιπ χοπ συγκροτήματα της «δεύτερης γενιάς» (παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν και ζουν στην Ελλάδα)
Σάββατο 5 Ιουλίου:Συναυλία τιμής για τον πρόωρα χαμένο τζαζίστα Κώστα Κουβίδη με τους Soul Rebel Brass Band από τη Νέα Ορλεάνη, τους Mc Yinka και Lady Faye, τζαζ σχήματα που θα φτιαχτούν για να παίξουν μία και μόνη φορά προς τιμή του Κώστα, καθώς και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα κοινοτήτων μεταναστών.
Κυριακή 6 Ιουλίου: Φοίβος Δεληβοριάς, Κρίστη Στασινοπούλου, Δανάη Παναγιωτοπούλου, Αl Mahaba, Δημήτρης Μπασλάμ με το παραμύθι Αγησίλαγος καθώς και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα κοινοτήτων μεταναστών.

Και βέβαια όπως κάθε χρόνο θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, προβολές, παιδικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και κουζίνες από όλο τον κόσμο.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ site: http://www.antiracistfestival.gr email: contact@antiracistfestival.gr, τηλ:210-3813928, 6945 390332, φαξ:210 3830098

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, τα κινήματα πόλης θα ανοίξουν συζητήσεις και για μια ευρύτερη γκάμα προβλημάτων.

14 comments:

Anonymous said...

Λετε:

"Στα πλαίσια της ετερόνομης κοινωνίας όπου ζούμε το πολιτικό πράττειν εξαντλείται στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των ιδεών και των απόψεών μας, οι οποίες στοχεύουν στην ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος και στην εγκαθίδρυση μιας αυτόνομης και δημοκρατικής κοινωνίας"

Πρώτη φορά βλέπω πολιτική ομάδα να εξαντλεί τη δράστηριότητά της στην προπαγάνδιση (και μόνο!) ιδεών και απόψεων -για να μην πω πόσο πολύ το σημερινό καθεστώς φοβάται τις απόψεις και τις ιδέες!

Εν πάσει περιπτώσει, τις χοντρές κοτσάνες μην τις βάζετε φάτσα-κάρτα με το που μπαίνει κανείς στο μπλογκ...

Anonymous said...

γεια σου ρε ζεππερ, ήρωα!!!
κ εγω ο μαλάκας πάλευα τόσο καιρό προπαγανδίζοντας, μπας και γίνουμε πολλοί, αλλά που...
Τελικά, όμως, κάπου είδα το καθεστώς να τρέχει φοβισμένο, έψαχνε να κρυφτεί...
-τι έπαθες ρε καθεστώς?
-γάμησέ τα, τα πήρε ο ζεππερ, έπιασε ένα κουβαδάκιμε σφυρί, δρεπάνι κ μια μολότοφ και έχω χεστεί επάνω μου, κρύψε με!!

ΓΑΜΗΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ,
ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ, ΕΤΣΙ ΠΡΑΤΤΟΥΝ!
που τη βρισκεις την κοτσάνα??
δεν είπαν οτι θα αλλάξουν μόνοι το συστημα, απλά θα παλέψουν όπως νομιζουν κ μπορούν.
καμμια αντιπρόταση (για να σου αποδείξω οτι μπορω να στην εξευτελίσω, άσχετα από αν τη βρίσκω θετική ή οχι)έχεισ?

Anonymous said...

Νευράκια, νευράκια;

Αυτό δείχνει, τουλάχιστον, πως δεν έχεις κουλτούρα διαλόγου οπότε μάλλον θα έχεις πρόβλημα ακόμα και στην "προπαγάνδιση των ιδεών" απέναντι σε ανθρώπους που δεν ασπάζονται τις ίδιες ιδέες με τους αυτόνομους...

Δεν έχεις καταλάβει πως και με τον τρόπο που απαντάει κανείς είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που λέει η απάντησή του...

Δεν είμαι σίγουρος ότι επομένως ασχολείστε με την προπαγάνδιση μιας και ούτε καν το έντυπο έχω δει σε πολλά στέκια...

Συνέχισε να εκτίθεσαι.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ said...

Εσύ φίλε μου τι προτείνεις πέραν από τις δικές μας "κοτσάνες"; Ένοπλη δράση; Μπορείς να την κάνεις αν θέλεις. Εμείς είμαστε με τη δημοκρατία, τουτέστιν θέλουμε να πείσουμε τους ανθρώπους να αλλάξουν την κοινωνία και όχι να τους υποκαταστήσουμε. Αν εσύ ακολουθείς τις τακτικές τις λενινιστικής πρωτοπορίας, είναι δική σου επιλογή και όχι δική μας. Αν, τέλος, επιδιώκεις να μην εκτραχύνονται οι συζητήσεις να προσέχεις εξαρχής τους χαρακτηρισμούς σου και να σέβεσαι τουλάχιστον την ελευθερία που σου δίνουμε μέσω του μπλογκ αυτού να λες ό,τι θες.

Θ.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια Θ. είσαι πολύ καλός στις προβολές. Λενινιστής δεν είμαι, αλλά με αυτά που λες δηλαδή με τον τρόπο που απαντάς μάλλον εσείς μοιάζεται για λενινιστές μιας και οι τρόποι σας (στα δύσκολα σας θέλω!) κάθε άλλο παρά δημοκρατικοί είναι. Οπότε το ξαναλέω από τη στιγμή που έχετε δημόσιο λόγο και μπλογκ κρίνεστε ανα πάσα στιγμή.

Επίσης διαδικασίες δεν έχετε, συλλογικές αποφάσεις δεν παίρνετε γιατί απαντάς ατομικά, με ατομική υπογραφή; Στη συλλογικότητα απευθύνομαι όχι στο Θ. που εκτός κι αν έχεις ρητή εξουσιοδότηση.

Κατά τα λοιπά από τη στάση φαίνεται και πόσο έχετε τριφτεί με τον κόσμο και ακόμα και με εκείνους που δεν είναι αυτόνομοι (εννοώ με αυτό τους απολιτίκ όχι τους λενινιστές ή τους μαρξιστές ή τους αναρχικούς. Εγώ είμαι σε στέκι).

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ said...

Συγχαρητήρια. Είναι εξαρχής φανερό ότι δε μπήκες εδώ για να συζητήσεις κάτι ή για να κάνεις καμιά σοβαρή κριτική, οπότε δεν έχω να σου απαντήσω και πολλά. Σ' ευχαριστούμε πάντως για το χρόνο σου.

Θ.

Anonymous said...

(Εγώ είμαι σε στέκι).

Xmmmm,se kamia prapopoulou na ipothesw? - den lew kalo pantws to kolpaki tou na vazoume commadante che guevara gia na mas simpathisi i gitonia, valte kai kana imno tou eam mpas kai piasete kosmo stis ekloges :)

"μιας και ούτε καν το έντυπο έχω δει σε πολλά στέκια..."
To gelio tis ipothesis ine na to lei afto ena atomo pou anaferi pio katw "πόσο έχετε τριφτεί με τον κόσμο και ακόμα και με εκείνους που δεν είναι αυτόνομοι"... esi klismenos sto steki sou ise pio konta stin kinonia e? -a re mpouktsin pou sas xriazete!

pantws pedia mia protasi, afou vlepete pos ta sxolia tou blog stin pliopsifia twn periptwsewn den litourgoun thetika, giati den ta kovete kai na afisete to mail?

Anonymous said...

anonyme na ypo8eso oti eisai o maliaris pou deiliazei na apokaleipsei ta mousia tou!

Opos leei kai o θ.
se eyxaristo gia to xrono sou (apo steki sti sallonika -em boulgaria i8ela na po!)

Anonymous said...

Γεια σου zepper, δεν είμαι μέλος των ΑήΒ και δεν έχω σκοπό να αναλάβω την υπεράσπιση των - θα το κάνουν μόνοι τους αν το κρίνουν αναγκαίο - αλλά ήθελα να σου κάνω δύο διευκρινήσεις και δύο ερωτήσεις...

1) Ο άνωνυμος δεν είναι ο Μαλλίαρης, διότι ο τελευταίος, εξ όσων γνωρίζω, ποτέ δεν γράφει στο blog me greeklish, γράφει ουτως η άλλως διαφορετικά , και δεν γράφει ανώνυμα. Αν ρίξεις μια ματιά σε προγενέστερες συζητήσεις θα το επιβεβαιώσεις και θα διαπιστώσεις ότι γι'αύτόν τον λόγο έχει γίνει ουκ ολίγες φορές στόχος χλευαστικών σχολίων από διάφορους ψευδώνυμωνους/ανώνυμους.

2) Αν κ ούτε εμένα μου κάθετε καλά η φράση 'το πολιτικό πράττειν εξαντλείται στην προσπάθεια δημοσιοποίησης των ιδεών και των απόψεών μας', ωστόσο ίσως θα έπρεπε να μην βιαζόσουν να τα χώσεις και να παρατηρούσες στο blog ότι η εν λόγω ομάδα συμμετέχει ενεργά σε διάφορες οικολογικές/φοιτητικές/αντιεθνικιστικές κινήσεις/παρεμβάσεις/πρωτοβουλίες που έχουν κινηματική δράση.

Ερωτήσεις:

3)Συμφωνώ μαζί σου όταν γράφεις στον ανώνυμο: 'Δεν έχεις καταλάβει πως και με τον τρόπο που απαντάει κανείς είναι το ίδιο σημαντικό με αυτό που λέει η απάντησή του...'

Αφού λοιπόν εσύ το αναγνωρίζεις, τότε γιατί εκφράζεις την διαφωνία σου με εριστικό και προσβλητικό προς την ομάδα τρόπο:

'Εν πάσει περιπτώσει, τις χοντρές κοτσάνες μην τις βάζετε φάτσα-κάρτα με το που μπαίνει κανείς στο μπλογκ...'

Αντιφάσκεις ή μήπως ούτε εσύ έχεις κουλτούρα διαλόγου?

4) Το ότι είσαι σε στέκι τί σημαίνει? Ότι ασχολείσαι ενεργά με την πολιτική? ΟΚ, αλλά τί κάνεις, ως πολιτική δραστηριότητα, που δεν κάνει η εν λόγω ομάδα? Η τελευταία για παράδειγμα εκδίδει περιοδικό, έχει blog, οργανώνει τακτικά συζητήσεις και συναντήσεις, συμμετέχει όπως προανέφερα, σε κινήσεις/παρεμβάσεις/πρωτοβουλίες...Στο στέκι σου τί παραπάνω κάνετε?


Φιλικά,

Κώστας

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ said...

Προς Ζέππερ:

Α) Σχετικά με τα ασόβαρα.

Κοίταξε, φίλε μου, δεν έχουμε βάλει δυνατότητα ελεύθερων σχολίων στο μπλογκ (ελεύθερων=χωρίς να απαιτείται η έγκρισή τους από εμάς, πριν τα δημοσιεύσουμε)για να μπαίνει ο καθένας και να βγάζει τα προβλήματά του. Αν θες να τρολάρεις, μπορώ να τρολάρω κι εγώ, έχω μεγάλο ταλέντο. Αν θες όμως να συζητήσουμε σχετικώς σοβαρά, παρακαλώ να λείπουν οι χαζομάρες.

Μου φαίνεται εντελώς γελοίο να λες ότι μπαίνω ανωνύμως, χωρίς να λέω ποιος είμαι, όταν είσαι εσύ αυτός που μπαίνει ανωνύμως (!!!!!). Εκτός κι αν "Ζέππερ" είναι το ονοματεπώνυμό σου (από ποιον πλανήτη είσαι όμως τότε;;). Εγώ το όνομά μου το λεω, εσύ δε μας το λες. Ούτε από ποιο στέκι είσαι. Δε θεωρώ ως εκ τούτου σοβαρό το να εγκαλούμαι για οποιονδήποτε λόγο -πόσο μάλλον γι' αυτό που, με ηλίθιο τρόπο, με κατηγορείς- από κάποιον που δε λέει δημοσίως ούτε πως τον λένε.

Για τα υπόλοιπα με κάλυψε ο Κώστας. Που κι αυτός μια περσόνα μου είναι, αλλά ας ελπίσουμε ότι θα τον πιστέψεις.

Β)Ως προς τα σοβαρά ζητήματα τώρα:

1. Δεν έχουμε στείλει περιοδικό στα στέκια, επειδή, πολύ απλά, θεωρούμε ότι τα περισσότερα στέκια είναι γκέτο του Χώρου, όπου δεν πατάει κανένας άλλος άνθρωπος. Γι' αυτό κι εμείς το έχουμε στείλει στα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο πρακτορείο, μπας και προσεγγίσουμε κανέναν άνθρωπο παραπάνω. Στο Νοσότρος, στα Εξάρχεια, που έρχονται και άνθρωποι εκτός Χώρου θα βάλουμε, όταν τελειώσουν οι επιδιορθώσεις της βιβλιοθήκης. Και άμα θες και για το δικό σου στέκι, μετά χαράς να σου δώσουμε. Εξάλλου δεν ξέρουμε και κανέναν που να συμμετέχει σε κάποιο στέκι. Όποιος θέλει μπορεί πολύ απλά να μας ζητήσει.

2.Να πω επίσης ότι, όταν σου απάντησε πριν ο Θανάσης, φυσικά και δεν το έκανε ως εντολοδόχος της συνέλευσης. Δε συνηθίζουμε να κάνουμε συνέλευση για να απαντήσουμε σε κάποιον που αφήνει σχόλιο στο μπλογκ. Θεωρούμε ότι τα μέλη της ομάδας έχουν τη διακριτική ευχέρεια να μπορούν να κινούνται μέσα στα πλαίσια των κοινών μας θέσεων. Εξάλλου εμείς είμαστε υπέρ της έκφρασης της ατομικότητας κι ενάντια στην απορρόφησή της απ' το σύνολο.

Ν.Μ.
(μπαίνω κι απ' το μπλογκ, για να μη νομίσεις ότι είμαι κανένας άλλος, μπορώ να γράψω και τον αριθμό της ταυτότητας ή το ΑΦΜ μου την επόμενη φορά, αν θες)

Anonymous said...

το διασκεδάζουμε βλέπω!!

"anonyme na ypo8eso oti eisai o maliaris pou deiliazei na apokaleipsei ta mousia tou!"


κ ΕΔΩ θα σταθώ...

γιατι, ΜΑΛΛΙΑΡΗ, δεν φανερώνεσαι??

γιατι, ΜΑΛΛΙΑΡΗ, δεν δημοσιευσες, όπως έταξες, τον αριθμό της ταυτότητάς σου?

γιατι, ΜΑΛΛΙΑΡΗ, ακριβαίνει το γιαούρτι??

γιατι, ΜΑΛΛΙΑΡΗ, με θρασσος κινείσαι στον χώρο, θαρρόντας πως δεν θα ανακαλύψουμε πως πίσω από την εκάστοτε περσόνα σου κρύβεται το ΘΗΡΙΟ?

αλλά εγω σε ξέρω ΜΑΛΛΙΑΡΗ,σε παρακολούθησα, σε διαβασα, σε κοιταξα στα ματια, σε φοβηθηκα και σε κατάλαβα...

πισω απο τα γένια σου,ΜΑΛΛΙΑΡΗ, κρύβεται το κακό, η ανόσια τριας των αντεπαναστατικών ψυχών...

ξερω ΜΑΛΛΙΑΡΗ, πως η μια περσονα εισαι εσύ, ο ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ, το γλυκό αγόρι με την περιοδικά μεταβαλλόμενη σεξουαλικότητα...

πισω απο τα γένια του ΜΑΛΛΙΑΡΗ κρύβεται η μεγάλη μάσκα που καλύπτει το ΚΑΚΟ, η δευτερη περσόνα είναι ο μπράβος του καθεστώτος, που δρα μόνο ανωνύμως, πισω απο τα γένια του ΜΑΛΛΙΑΡΗ, σε ξερω ΤΕΡΕΝΣ!!!ντροπή ,ΜΑΛΛΙΑΡΗ, να τα χώνεις στα "ρεμαλια του ιντυμιντια"!!

αλλά είδα κ την ψυχή σου,ΜΑΛΛΙΑΡΗ, είδα, γελοια σαυρα,τον πυρήνα...
σε είδα, με μαντηλι στη παντα καλλυμένη μουρη σου, να αποπλανείς καισαρες κ να χτίζεις πυραμιδες στο ονομα σου...
είδα, μυστηριωδες θηλυκο, να γελας, όταν πεθαιναν παλικαρια απ τα Σφακια στην ποδια σου...
ειδα (και το ειδαν ολοι)να σε κουβαλάν από τουσ βραχίονες γελοιοι κομπαρσοι σε ασπρομαυρες ελληνικές ταινίες μέσα στις αθλιες αντιδραστικες μπουζουκερι...
ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΟΝ ΑΔΑΜ, ΜΑΛΛΙΑΡΗ??
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, ΥΠΕΡΑΙΩΝΟΒΙΟ ΚΤΗΝΟΣ??
ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ, ΝΙΚΟ...Ή ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΖΩ.....................................................................................................................................................................................................................ΖΩΖΩ(ΚΑ) ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗ???

Anonymous said...

"Δεν είμαι σίγουρος ότι επομένως ασχολείστε με την προπαγάνδιση μιας και ούτε καν το έντυπο έχω δει σε πολλά στέκια..."

lol.

Ξέρεις η κοινωνία δεν είναι τα άτομα των στεκιών και ο ένας άσχετος τον μήνα που θα περάσει από εκεί.

Anonymous said...

παιδιά πότε θα γίνει η επόμενη (μετα)καλοκαιρινή συνάντηση????

....έχετε ομοϊδεάτες που δεν έχουν εκφραστεί.

Anonymous said...

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμη πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση -η οποία θα είναι όντως μετακαλοκαιρινή-, καθώς είμαστε λίγο διάσπαρτοι ακόμα, λόγω καλοκαιριού. Κάτσε να μαζευτούμε πρώτα και θα ανεβάσουμε σχετική ανακοινωσούλα. Εξάλλου σκοπεύουμε να τις κάνουμε σε πιο οργανωμένη βάση απ' τη νέα σαιζόν, οπότε θα υπάρξει σχετική έγκαιρη πληροφόρηση (απ' την τηλεόραση, τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο κ.λπ.).